Lokaal weer: °C Lokale tijd: :

Annulerings- en/of reisverzekering afsluiten bij uw on-line boeking

Verzekeringen voor op reis

Verzekeringen voor op reis

Bij het boeken van uw reis wordt de mogelijkheid geboden een kortlopende annuleringsverzekering en/of reisverzekering af te sluiten bij de Europeesche. Lees altijd de algemene voorwaarden

Annuleringsverzekering op maat

U kunt de Kortlopende Annuleringsverzekering volledig aanpassen aan uw wensen. Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens uw vakantie. U bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen. Let op: u kunt alleen een beroep doen op uw Kortlopende Annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.*

Allrisk Annuleringsverzekering

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaalt u zelf om welke reden u uw vakantie annuleert of eerder beëindigt.** Zo kunt u uw vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat uw beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat u onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. U krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van uw annuleringskosten vergoed. In onze voorwaarden leest u wat u vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.     

Annuleringsverzekering: waarnemer meeverzekeren

Als u wilt, kunt u een waarnemer meeverzekeren bij de Kortlopende Annuleringsverzekering. Een waarnemer is iemand die bijvoorbeeld uw taken waarneemt op uw werk, of die op uw huis past terwijl u op reis bent. Als uw waarnemer iets overkomt, wilt u misschien uw reis annuleren of eerder terugkeren zodat u zelf de boel weer draaiende kunt houden. U heeft dan recht op vergoeding van de annuleringskosten of de ongebruikte reisdagen.

* = Heeft u al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat u de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit u de Kortlopende Annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: we vergoeden geen schade als u uw reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat u de Kortlopende Annuleringsverzekering afsloot.

** = U kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer u geen zin heeft in de vakantie, u vindt dat het te veel regent of vervelend weer is, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of u vanuit het Calamiteitenfonds al recht op een uitkering heeft.

Wat is verzekerd

DekkingsoverzichtAnnuleringAllrisk Annulering
Annulering om redenen genoemd in voorwaarden kostprijs kostprijs
Annulering om aanvullende redenen - 75% van de annuleringskosten
Vergoeding ongebruikte reisdagen    
- bij ziekenhuisopname (min. 1 nacht) reissom per dag reissom per dag
- bij eerdere terugkeer om annuleringsreden reissom per dag reissom per dag
- bij eerdere terugkeer om eigen reden - 75% van de annuleringskosten

 

Kosten

De premie voor de annuleringsverzekering bedraagt 5,5% over de gehele reissom. Voor de Allrisk Annuleringsverzekering wordt een premie van 7% berekend. De premie per waarnemer, indien meeverzekerd, bedraagt 1% over de gehele reissom. Daarnaast worden er poliskosten berekend van €3,50 en assurantiebelasting van 21% over alle bedragen.

Lees altijd de Algemene voorwaarden annuleringsverzekering

Kortlopende Reisverzekering voor wintersport, zonvakantie of stedentrip

Wie reist, wil vrijheid. Ontspanning. Nieuwe ervaringen opdoen. Soms zijn dat niet de ervaringen die u verwacht. Dan is het prettig als u kunt terugvallen op een goede reisverzekering. De Kortlopende Reisverzekering van de Europeesche is er voor elke vakantie en elke reis. En dankzij alle extra's bepaalt u helemaal zelf wat u wel en niet verzekert.

Altijd een Kortlopende Reisverzekering op maat

U stelt uw Kortlopende Reisverzekering zelf samen. U kiest voor Europadekking of Werelddekking. Vervolgens kunt u kiezen uit Kortlopende Reisverzekering Basis, Comfort of Optimaal.

Kortlopende Reisverzekering Basis

Met de Basis-reisverzekering bent u standaard verzekerd voor personenhulp. Dit kunt u uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen, zoals geneeskundige kosten en skiën en snowboarden. Voor de aanvullende dekkingen die u kiest, betaalt u een lage premie.

Kortlopende Reisverzekering Comfort

Met de Comfort-reisverzekering bent u verzekerd tegen dezelfde risico’s als bij de Basis-reisverzekering. Maar voor de dekkingen die u zelf kiest -- zoals geneeskundige kosten, ongevallen of bagage – krijgt u een ruimere vergoeding. De premie voor deze aanvullende dekkingen is dan ook hoger.

Kortlopende Reisverzekering Optimaal

Wilt u geen enkel risico nemen? Dan is de Optimaal-reisverzekering van de Europeesche perfect voor u. Dit is de meest uitgebreide reisverzekering. Bagage, geneeskundige kosten en rechtsbijstand zijn hierin standaard meeverzekerd. Raakt uw bagage zoek, dan vergoeden wij de nieuwwaarde van uw bagage wanneer uw spullen maximaal 2 jaar oud zijn. U hoeft hiervoor geen eigen risico te betalen. 

Wat is verzekerd

DekkingsoverzichtBasisComfortOptimaal
Personenhulp kostprijs kostprijs kostprijs
Bagage €1.000,- €3.000,- €5.000,-
Geld €500,- €500,- €500,-
Geneeskundige kosten NL €500,- €1.000,- €1.000,-
Geneeskundige kosten wereld kostprijs kostprijs kostprijs
Tandheelkundig €250,- €350,- €500,-
Reis Rechtsbijstand kostprijs* kostprijs* kostprijs*
Ongevallen      
Overlijden €12.500,- €25.000,- €25.000,-
Blijvende invaliditeit €35.000,- €75.000,- €75.000,-
Skiën en snowboarden zie voor-waarden zie voor-waarden zie voor-waarden
Pechhulp vervoermiddel kostprijs kostprijs kostprijs
Extra sportuitrusting €2.500,- €2.500,- €2.500,

 *Dit gaat om Reis Rechtsbijstand binnen Europa. Buiten Europa vergoeden wij maximaal €25.000,- per gebeurtenis. 

Kosten

De kosten voor de standaard meeverzekerde modules bij de reisverzekering bedragen voor één week €7,36 (basis), €8,16 (comfort) en €20,96 (optimaal) per persoon. Indien ook een busreis is opgenomen in de reis, bedragen de kosten voor de standaard meeverzekerde modules voor één week €9,20 (basis), €10,20 (comfort) en €26,20 (optimaal) per persoon. Voor de keuze modules worden additionele kosten in rekening gebracht. Daarnaast worden er poliskosten berekend van €3,50 en assurantiebelasting van 21% (alleen over de keuzemodules Rechtsbijstand en Hulp en huur Vervoermiddel).

Lees altijd de Algemene voorwaarden reisverzekering

Hulp nodig of wilt u een vraag stellen?

Hulp nodig of wilt u een vraag stellen?

Contact

Waarom Big-Foot?

  • On-line touroperator
  • Low cost vakantiereizen
  • Klantgerichtheid en service
  • Mooiste accommodaties

BIG FOOT Vakantiereizen organiseert wintersport vakanties naar Tsjechië. De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en bestaan uit huizen, pensions, hotels en appartementen. Deze zijn geschikt voor kleine en grote gezelschappen en families. Ook zijn er accommodaties welke bij uitstek geschikt zijn voor studenten.


Tsjechië is sneeuwzeker van december tot april. De skigebieden zijn kindvriendelijk en daardoor is Tsjechië ook een zeer geschikte wintersportbestemming voor gezinnen. Ook de après-ski is goed verzorgd!


Eten en drinken is in Tsjechië nog steeds erg goedkoop. U gaat 's avonds uit eten voor €10-15 per persoon en een drankje op de piste kost ca. 25 Kc (ongeveer €1,-). Skiën in Tsjechië is een goed alternatief voor de Alpenlanden om uw wintersport vakantie betaalbaar te houden.