Lokaal weer: °C Lokale tijd: :

Op wintersport naar Janske Lazne

Skigebied Janske Lazne

Skigebied Janske Lazne

Gelegen aan de oostelijke kant van het Reuzengebergte, ligt het populaire skidorp Janske Lazne (hoogte 650-1260 m). Vanuit het dorp vertrekt de gondelbaan naar de top van de Cerna Hora (zwarte berg). Er zijn een aantal makkelijke en redelijk moeilijke pistes, welke zijn verbonden door 2 stoeltjesliften en vele sleepliften. De langste afdaling van de Cerna Hora is maar liefst 3 km lang, de langste afdaling van het Reuzengebergte.

Totaal is er ruim 12 kilometer aan pistes te vinden. Enkele van deze pistes zijn 's avonds ook verlicht. Ook voor langlaufen (50km loipes) en wandelen biedt het gebied zeer goede mogelijkheden. Hoewel het geen groot skigebied is, is er veel te beleven. Janske Lazne staat ook bekend als kuuroord. Het dorp heeft een gezellig centrum met vele restaurants, hotels en pensions. Er is een 3,5 km lange sleebaan en een overdekt zwembad.

Liften en pistes

Hoogte Skiliften (in totaal 14) Skipistes (totaal 17,5 km)
 625- 1260m   12 sleepliften   1,3 km zwarte pistes
    1 stoeltjesliften   10,7 km rode pistes
    1 cabineliften   3,5 km blauwe pistes
  • afdalingen voor beginners en gevorderden
  • snowboard park
  • gratis skibus met verschillende opstappunten
  • vele langlaufmogelijkheden
  • 55 km aan geprepareerde loipes
Hulp nodig of wilt u een vraag stellen?

Hulp nodig of wilt u een vraag stellen?

Contact

Waarom Big-Foot?

  • On-line touroperator
  • Low cost vakantiereizen
  • Klantgerichtheid en service
  • Mooiste accommodaties

BIG FOOT Vakantiereizen organiseert wintersport vakanties naar Tsjechië. De accommodaties zijn zorgvuldig geselecteerd en bestaan uit huizen, pensions, hotels en appartementen. Deze zijn geschikt voor kleine en grote gezelschappen en families. Ook zijn er accommodaties welke bij uitstek geschikt zijn voor studenten.


Tsjechië is sneeuwzeker van december tot april. De skigebieden zijn kindvriendelijk en daardoor is Tsjechië ook een zeer geschikte wintersportbestemming voor gezinnen. Ook de après-ski is goed verzorgd!


Eten en drinken is in Tsjechië nog steeds erg goedkoop. U gaat 's avonds uit eten voor €10-15 per persoon en een drankje op de piste kost ca. 25 Kc (ongeveer €1,-). Skiën in Tsjechië is een goed alternatief voor de Alpenlanden om uw wintersport vakantie betaalbaar te houden.