Veelgestelde vragen over wintersport in Tsjechië

Is Tsjechië sneeuwzeker?

Tsjechië heeft een landklimaat. Dat wil zeggen warme zomers en koude winters. Hierdoor is de kans op sneeuw heel groot. Een garantie dat er sneeuw ligt is niet te geven maar normaal gesproken ligt er van begin december tot eind maart / begin april sneeuw.

Is Tsjechië nog steeds voordelig?

Eten en drinken is in Tsjechië nog steeds goedkoop zo kunt u 's avonds al voor Euro 6,- / 10 ,- eten en het drinken van een biertje op de piste kost 20 - 25 Kc (minder dan 1 Euro). Kortom het eten en drinken tijdens uw wintersport in Tsjechië hoeft niet veel te kosten.

Kan ik in Nederland ook mijn skilessen, huur van materiaal en skipas regelen?

Bij het boeken van de accommodatie kunt u ook direct een skipakket bestellen. Zo hoeft u op de dag van aankomst niet alles nog te regelen maar staan de benodigde materialen klaar voor u en bent u zeken van een plaats in de les.

Welke reisdocumenten heb ik voor een vakantie naar Tsjechië nodig?

Tsjechië is lid van de Europese Unie. Het is het voor Nederlanders mogelijk naar Tsjechië te reizen met een identiteitskaart of paspoort. Reizigers die de Nederlandse nationaliteit niet bezitten kunnen voor informatie het beste de ambassade van hun land raadplegen. Uitvoerige informatie kunt u krijgen bij de ambassade van Tsjechië in Den Haag telefoonnummer 070-3469712.

Wat is de afstand van Nederland naar het Reuzengebergte?

Spindleruv Mlyn ligt op ongeveer 950 km vanaf Utrecht.
Spindleruv Mlyn is per auto in 10 tot 12 uur vanaf Utrecht te bereiken.

Waar ligt Spindleruv Mlyn?

Spindleruv Mlyn is met de auto te bereiken:

Vanuit Noord / midden Nederland: Dortmund, Kassel, Erfurt, Chemnitz, Dresden, Bautzen(grensovergang), Liberec, Jablonec, Tanvald, Vrchlabi, Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn is met de auto te bereiken vanuit Noord / midden Nederland

Vanuit midden /zuid Nederland: Frankfurt, Wurzburg, Amberg, (grensovergang Rozvadov) Plzen, Praag, Mlada Boleslav, Vrchlabi, Spindleruv Mlyn

Spindleruv Mlyn is met de auto te bereiken vanuit Vanuit midden /zuid Nederland
Hoe laat kan ik in de accommodatie?

De tijden zijn per accommodatie verschillend en staan vermeld op de reserveringsformulieren. Meest voorkomend is dat u vanaf 14.00 uur in de accommodatie terecht kunt en op de dag van vertrek de accommodatie voor 10.00 uur dient te verlaten

Is er beddengoed aanwezig?

Beddengoed is in de accommodatie aanwezig.

Zijn handdoeken aanwezig?

In de accommodatie zijn handdoeken aanwezig. In de meeste hotels worden deze dagelijks verschoond. In de pensions worden de handdoeken vaak niet dagelijks verschoond. Wij adviseren u dan ook extra handdoeken mee te nemen.

Heb je een tolvignet nodig?

U heeft een tolvignet nodig voor alle snelwegen en autowegen in Tsjechië. Er zijn tolvignetten te koop bij de Tsjechische grens en benzinestations voor een week, een maand en een jaar.
De borden "Bez Poplatku" met een rode streep erdoor geeft aan dat hier de tolweg begint.  
De politie controleert streng op het hebben van tolvignetten.

Hoe kan ik het naar het Reuzengebergte rijden?

Er zijn verschillende routes naar het Reuzengebergte mogelijk mede afhankelijk van waar u vertrekt in Nederland. Klik hier voor mogelijke auto routes.

Zijn er pinautomaten in Spindleruv Mlyn?

Pinautomaten zijn er in alle grotere steden en in de grotere skicentra.

Welke munteenheid heeft Tsjechië?

De munteenheid in Tsjechië is de Tsjechische Kroon. Er zijn bankbiljetten van 50, 100, 200, 500, 1000, 2000 en 5000 kronen. Muntstukken zijn er van 1, 2, 3, 10 en 20 kronen en de 10, 20 en 50 heller.

Wat is het landnummer van Tsjechië om te telefoneren?

Het landnummer om naar Tsjechië te bellen is 00 420

Welke taal wordt gesproken in Tsjechië?

De officiële taal is Tsjechisch. Met buitenlanders wordt door de Tsjechen vooral in het Duits maar ook  Engels gesproken.